Investering i kunst

Investering i kunst

Investering i kunst: 8 gode råd

Er du kunstelsker på udkig efter en spændende måde at investere dine penge på? Invester i kunstværker og oplev en fusion af æstetisk nydelse og potentiel værdiforøgelse. I denne artikel vil vi guide dig gennem otte gode råd til at investere i kunst.

Så du kan træffe informerede beslutninger og få mest muligt ud af din kunstsamling. Læs videre og udforsk den spændende verden af investering i kunst.

Generelt om investering i kunst

Investering i kunst er mere end bare en hobby eller en interesse. Det er en unik mulighed for at købe noget, der bringer dig glæde og samtidig har potentialet til at øge i værdi over tid. Kunstværker kan være unikke og eftertragtede, hvilket gør dem til en investeringsmulighed for både private og investorer.

Er kunst en god investering?

Spørgsmålet om, hvorvidt kunst er en god investering, er et vigtigt punkt at overveje, inden du dykker ned i kunstmarkedet. Mens kunstmarkedet kan være volatilt, har det historisk set vist sig at være en kilde til betydelig værditilvækst. Men ikke hvis du investerer i amatørkunst!

Vær opmærksom på, at der er forskellige faktorer, der påvirker kunstmarkedet, herunder økonomiske forhold, kunstnerisk popularitet og samtidige trends. Som med enhver investering er der en vis grad af risiko forbundet med at investere i kunst, men med omhyggelig research og indsigt kan det være en givende og spændende investeringsmulighed.

Hvordan investerer jeg i kunst?

At investere i kunst kræver lidt forberedelse og viden. Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at komme i gang:

 1. Definér dine mål: Start med at klargøre dine mål for investeringen. Ønsker du at bygge en kunstsamling, der bringer dig personlig glæde, eller er dit primære fokus på økonomisk afkast? At have klare mål vil hjælpe dig med at fokusere din investering og træffe de rigtige beslutninger undervejs.
 2. Lær om kunstmarkedet: Uddan dig selv i kunsthistorie, forskellige kunstbevægelser og kunstneriske værdier. Besøg gallerier, museer og kunstudstillinger for at få en fornemmelse af forskellige stilarter og kunstnere. Læs også bøger, artikler og blogs om kunstmarkedet for at forstå dets dynamik.
 3. Sæt et budget: Vælg et realistisk budget til din kunstinvestering. Kunstværker kan variere meget i pris, så det er vigtigt at have en klar idé om, hvor meget du er villig til at investere. 

Hvad skal jeg investere i?

Når det kommer til at vælge, hvilke kunstværker du skal investere i, er der mange muligheder at overveje. Her er nogle populære kategorier inden for kunst, der kan være interessante investeringer:

 1. Malerier: Malerier er en klassisk kunstform og kan være en god start for nye kunstinvestorer. Vær opmærksom på forskellige stilarter som realisme, impressionisme, abstrakt eller moderne kunst, og vælg det, der taler mest til dig.
 2. Skulpturer: Skulpturer tilføjer en tredimensionel dimension til din kunstsamling. Overvej forskellige materialer som bronze, marmor eller keramik og vælg værker, der skiller sig ud i deres kreativitet og håndværk.
 3. Fotografier: Fotografi er en moderne kunstform, der har vundet popularitet blandt både samlere og kunstinvestorer. Udforsk forskellige fotografiske stilarter og kunstnere, og vælg værker, der har æstetisk appel og fortællende kraft.

 

Hans-Scherfig-Opstilling-Maleri

 

Hvor går jeg hen, når jeg gerne vil investere i kunst?

Der er flere muligheder, når du vil investere i kunst:

 1. Gallerier og kunsthandlere: Besøg velrenommerede kunstgallerier, både fysiske og online, der har et bredt udvalg af kunstværker til salg. Gallerier kan tilbyde ekspertise og rådgivning til at hjælpe dig med at vælge de rigtige værker til din samling.
 2. Kunstauktioner: Overvej at deltage i kunstauktioner, hvor du kan byde på malerier af høj kvalitet. Auktioner kan være spændende og give mulighed for at finde sjældne og unikke værker.
 3. Onlineplatforme: Udforsk onlinekunstplatforme, der forbinder samlere og kunstnere direkte. Disse platforme kan give dig adgang til et bredt udvalg af kunstværker og mulighed for at opbygge forbindelser med kunstnere.

8 gode råd hvis du gerne vil investere i kunst

 1. Research, research, research: Lav grundig research, før du køber et kunstværk. Kend kunstnerens baggrund, tidligere priser, og vurder kunstværkets ægthed og tilstand.
 2. Skab forbindelser: Opbyg forbindelser med kunsteksperter, samlere og andre investorer. Del viden og erfaringer for at udvide din forståelse af kunstmarkedet.
 3. Diversificer din samling: Undgå at satse alt på én kunstner eller én kunststil. Diversificer din samling for at mindske risikoen og øge chancerne for at opnå positive resultater.
 4. Hvis du køber samtidskunst kan der være mulighed for store afkast, men også risiko for at tabe hele investeringen. Køber du derimod ældre kunst er der bedre muligheder for at sikre investeringen. Kunsthistorien er med til at definere hvordan god kunst så ud feks i 1920, dette kan gøre investeringen sikrere.
 5. Det er en bedre investering at købe et hovedværk af en mindre kendt kunstner end et dårligt værk af en kendt kunstner.
 6. Køb værker af kvindelige kunstnere, deres priser har været alt for lave i mange år.
 7. Unikke værker, dvs malerier, tegninger, akvareller er ofte en bedre investering end værker lavet i oplag som feks plakater og litografier
 8. Køb noget du elsker, hvis du elsker det vil andre sikkert også gøre det når du skal sælge det.

Ofte stillede spørgsmål om investering i kunst

Er malerier en god investering?

Ja, malerier kan være en god investering. Malerier er en klassisk kunstform, der har bevist sin værdi over tid.

Er litografier en god investering?

Litografier kan være en interessant investeringsmulighed, især hvis de er skabt af anerkendte kunstnere og har et begrænset oplagstal.

Skal jeg investere i upcoming kunstnere?

Investering i upcoming kunstnere kan være risikabelt, men det kan også være en måde at opdage talentfulde kunstnere på og købe værker til en lavere pris.

Kan man investere i kunst online?

Ja, det er muligt at investere i kunst online gennem specialiserede platforme og gallerier, der tilbyder kunstværker til salg.

Er kunst en sikker investering?

Kunstmarkedet kan være volatilt, hvilket betyder, at der er en vis risiko forbundet med at investere i kunst. Det er vigtigt at foretage omhyggelig research og søge råd fra eksperter, før man investerer.

Hvilke kunstnere skal jeg investere i?

Valg af kunstnere at investere i afhænger af dine personlige præferencer, budget og investeringsmål. Konsulter eksperter og udforsk kunstmarkedet for at finde kunstnere med potentiale.

Er det bedste at investere i dansk kunst?

Dansk kunst har en stærk position internationalt, og investering i dansk kunst kan være en interessant mulighed. Vurder dog altid kunstværkets kvalitet og potentielle værditilvækst, uanset kunstnerens nationalitet.

Knud-Nielsen-abstrakt-1950-maleri

Når du overvejer at investere i kunst, er det vigtigt at finde en pålidelig og anerkendt kunsthandel som https://www.koebenhavnskunsthandel.dk/. Deres ekspertise og brede udvalg af kunstværker kan hjælpe dig med at træffe de rigtige valg og nyde spændingen ved at opbygge din egen kunstsamling.

Så kom i gang med at investere i kunst i dag og oplev fusionen af æstetisk nydelse og potentiel økonomisk gevinst. Med de otte gode råd i denne artikel er du godt rustet til at træffe informerede beslutninger og nyde rejsen som kunstinvestor. Husk altid at investere inden for dine midler og vælg kunstværker, der taler til dig personligt. God fornøjelse med din kunstsamling og dine investeringer!

Galleri-interieur-pige-kunst 

Tilbage til blog