Joakim Skovgaard - maleri - mælkebøtter

Vurdering af gamle malerier

Vurdering af gamle malerier: Er maleriet noget værd?

Du spørger måske dig selv, hvad er det værd? Har dette gamle maleri mon nogen værdi?

Hos Københavns Kunsthandel er vi specialister i vurdering af gamle malerier. Mange mennesker har arvet eller erhvervet sig malerier - i denne blog vil vi guide dig gennem processen med at vurdere et gammelt oliemaleri og hjælpe dig med at besvare spørgsmålet: Er maleriet noget værd? Københavns Kunsthandel køber desuden malerier og tager malerier i kommission.

Vurdering af gamle malerier

Når det kommer til vurdering af malerier, er der flere faktorer, der skal tages i betragtning. Alder, kunstnerens signatur, proveniens og maleriets tilstand er alle afgørende faktorer. En professionel vurdering af maleriet kan give dig en mere præcis vurdering af dets værdi. Københavns Kunsthandel har altid et stort udvalg af malerier til salg.

Sådan finder du ud af, om maleriet er noget værd

Når du står over for et gammelt maleri, og du ønsker at finde ud af, om det har en økonomisk værdi af betydning, er der flere ting, du kan kigge efter. Her er nogle tips til at vurdere maleriets potentiale:

  1. Kunstnerens signatur: Find og undersøg omhyggeligt kunstnerens signatur på maleriet. En velrenommeret kunstner kan øge værdien af maleriet betydeligt. (Eksempel på lidt gemt signatur foto nedenfor)
  2. Stil og periode: Identificer maleriets stil og periode. Visse perioder og stilarter er mere eftertragtede på kunstmarkedet end andre.
  3. Maleriets tilstand: Vurdér maleriets generelle tilstand. Skader, afskalninger eller misfarvninger kan påvirke værdien negativt.
  4. Kvaliteten af udførelsen: Vurder maleriets tekniske kvalitet og kreativitet. Et veludført og unikt maleri kan have en højere værdi.

 

Signatur Hans Scherfig

Hvordan vurderer man et maleri?

Hvordan finder man ud af, om et maleri er noget værd? Vurdering af malerier kræver både kunstfaglige viden og erfaring. En professionel kunstkender eller kunstekspert kan give dig en objektiv vurdering baseret på deres ekspertise. De vil tage alle de relevante faktorer i betragtning og give dig en realistisk værdiansættelse.

5 ting der afgør værdien af et maleri

Der er flere afgørende faktorer, der kan være med til at definere værdien af et maleri. Listen kunne være meget længere, der kan være mange faktorer i spil, men her er nogle af de vigtigste aspekter, som kunsteksperter ser på under en vurdering:

  1. Kunstnerisk kvalitet: Et maleri af høj kunstnerisk kvalitet vil ofte have en højere værdi.
  2. Alder og proveniens: Ældre malerier og malerier med dokumenteret historie kan have en større værdi.
  3. Tilstand: Maleriets tilstand spiller en væsentlig rolle. Jo bedre bevaret, jo højere kan værdien være.
  4. Efterspørgsel og markedstendenser: Trends og efterspørgsel kan variere over tid og påvirke værdien af et maleri.
  5. Kunstnerens berømmelse og popularitet: Kendte kunstnere har generelt højere markedsværdi.
  6. Er det et ægte maleri? Er det blot en affografering eller en plakat eller er det håndmalet.

Er det en reproduktion?

Når du vurderer et gammelt maleri, er det vigtigt at afgøre: er det en reproduktion? Er maleriet originalt? Reproduktioner har generelt en lav værdi. Det kan være en god ide at konsultere en kunstekspert for at bekræfte ægtheden af maleriet.

Bagside af maleri på lærred

(Eksempel på gammel udstillingsetiket og lærreds bagside på et dansk maleri fra 1920)

Hvem vurderer gamle malerier?

Vurdering af gamle malerier er en specialiseret opgave, der kræver ekspertise og erfaring. En professionel kunstekspert eller kunstkender har den nødvendige viden og færdigheder til at vurdere maleriets ægthed og værdi. Hos Københavns Kunsthandel har vi dygtige eksperter, der kan hjælpe dig med at vurdere dine gamle malerier.

Vurderingsekspert og kunsthandler Johs Schmidt udtaler ”Med sund fornuft kommer man langt i forhold til vurdering af kunst, dog kan der være flere områder omkring vurdering af kunst som kræver mange års erfaring”.

Hvor kan jeg sælge gamle malerier?

Når du har fået dine gamle malerier vurderet, kan du overveje at sælge dem, hvis de har en økonomisk værdi. Der er flere muligheder for at sælge gamle malerier, herunder specialiserede kunsthandlere, auktionshuse  eller online kunstplatforme. Værdien af værket kan være med til at afgøre hvor det skal sælges.

Hos Københavns Kunsthandel hjælper vi gerne med at rådgive dig om salgsmulighederne og finde den rette køber til dine malerier. Vi har altid mange gode malerier til salg. Ønsker du at modtage vurdering af maleri, litografi eller tegning eller ønsker du at sælge et maleri kan du kontakte os på mail@koebenhavnskunsthandel.dk eller tlf 60542416.

Vurdering og kunstekspertise

Og hvor kan jeg få vurderet mit maleri? En præcis valuation og vurdering af et maleri kræver en professionel kunstekspertise. Vores erfarne kunsteksperter har den nødvendige viden og erfaring til at vurdere malerier og hjælpe dig med at afgøre, om dit oliemaleri er noget værd. Uanset om det drejer sig om oliemalerier, store malerier eller malerier på lærred, kan du benytte vores ekspertise.

Københavns Kunsthandel facade butik

Besøg Københavns Kunsthandel for at få en professionel vurdering af dine malerier. Vi står klar til at hjælpe dig med at afgøre, hvad dine malerier er værd, og rådgive dig om salgsmulighederne. Vi er dedikerede til at hjælpe kunstelskere med at få mest muligt ud af deres kunstsamlinger.

Besøg vores hjemmeside på https://www.koebenhavnskunsthandel.dk/ for mere information om vurdering af gamle malerier og vores øvrige kunsttjenester.

 

Tilbage til blog